Sallad med fikon, rökt skinka och pinjenötter

/5

Ingredienser

150 g
rökt eller lufttorkad skinka
4
färska fikon
100 g
rucola
4 msk
pinjenötter
  • 150 g

    rökt eller lufttorkad skinka

  • 4

    färska fikon

  • 100 g

    rucola

  • 4 msk

    pinjenötter

  • Goccia d´Oro olivolja

Sallad med fikon, rökt skinka och pinjenötter

En lyxig förrätt eller lunchrätt får man med skinka, rucola och färska fikon. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från Goccia d´Oro.

Gör så här

  1. Dela fikonen i fyra klyftor. Strimla skinkan i munsbitar.
  2. Rosta ev. pinjenötterna lätt i het, torr stekpanna eller använd dem som de är.
  3. Lägg upp salladen på ett fat.
  4. Fördela skinka och fikon och toppa med pinjenötter.
  5. Spraya olivolja efter smak.

Relaterat

Sätt fram olivoljan på bordet och låt var och en spraya på sin egen maträtt. Äkta kall…

Att dricka till

Några förslag som passar till fikon och rökt eller lufttorkad skinka.
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin o…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
La Goudale IPA från franska Brasserie Goudale är kopparfärgat med noter av citrus o…

Relaterat

Forratt Grillad Persika Mozzarella Spenat Valnotter
När grillsäsongen är här lägger vi gärna en frukt på grillen och kallar det sallad! Kombinera med färsk spenat, mozzarella och strö några valnötter…
Forratt Sallad Ruccola Valnotter Adelost Paron
Här får krämig ädelost sällskap av päron och valnötter i en härlig sallad. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från…