Smördegssnittar med päron, getost och valnötter

/5

Ingredienser

250 g
smördeg
0,5 dl
2 st
päron
200 g
getost på rulle
1 dl
grovhackade valnötter
2-3 msk
flytande honung
0,5 tsk
flingsalt
  • 250 g

    smördeg

  • 0,5 dl

    rapsstekolja med smörsmak

  • 2 st

    päron

  • 200 g

    getost på rulle

  • 1 dl

    grovhackade valnötter

  • 2-3 msk

    flytande honung

  • 0,5 tsk

    flingsalt

Smördegssnittar med päron, getost och valnötter

Unna dig en smakrik liten munsbit med krämig getost, päronskivor och knapriga valnötter. Toppa med en touch av honung och flingsalt. Perfekt för en festlig buffé eller som en liten förrätt!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegen och pensla den med rapsstekolja.
  3. Skär smördegen i remsor som sedan delas så du får ut 15-16 snittar.
  4. Ta bort kanten på getosten och skär den i 15-16 skivor. Fördela på snittarna.
  5. Skär päronen i tunna skivor och lägg över osten.
  6. Strö över hälften av valnötterna.
  7. Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills snittarna blir fluffiga och gyllene.
  8. Strö över resten av valnötterna och ringla över lite honung. Toppa med lite flingsalt.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Forratt Bruschetta Toast Fikon Rödlök Timjan Ost
Läckra fikon på en bädd av karamelliserad lök, visst låter det gott! Det här lilla tilltugget ser avancerat ut, men det är väldigt lätt…
Bread,With,Ricotta,Cheese,And,Pears,On,The,Wooden,Background.
Ett ljuvligt litet tilltugg till drinken eller till glöggpartyt. Rosta bara några skivor vitt bröd i ugnen och toppa sedan med den italienska färskosten…
Forratt Fikon Gronmogelost Parma Skinka
Här kommer en liten härlig smakbomb som passar som förrätt eller som tilltugg till drinken. Eller varför inte på glöggminglet vid juletid. Vi fyller…
Forratt Smordeg Parmesan Basilika Sesam
Ett litet småplock till fördrinken gör du lätt med färdig smördeg och parmesan. De blir sådär frasiga och goda att du bör överväga att…