Snittar med ärtmajonnäs och räkor

/5

Ingredienser

1 msk
1
schalottenlök, finhackad
2
rivna vitlöksklyftor
1 dl
grädde
2 dl
gröna ärter, tinade
1 dl
majonnäs
0,5 tsk
grillkrydda
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
finrivet citronskal
salt och peppar
500 g
skalade räkor
1
baguette
0,5 dl
Kloka rapsstekolja med smörsmak
  • 1 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    schalottenlök, finhackad

  • 2

    rivna vitlöksklyftor

  • 1 dl

    grädde

  • 2 dl

    gröna ärter, tinade

  • 1 dl

    majonnäs

  • 0,5 tsk

    grillkrydda

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 tsk

    finrivet citronskal

  • salt och peppar

  • 500 g

    skalade räkor

  • 1

    baguette

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

Snittar med ärtmajonnäs och räkor

En fräsch röra med gröna ärtor och majonnäs blir ett perfekt tillbehör till krispigt stekt bröd. Rapsolja med smörsmak lyfter smaken och ger fin yta utan att brödet känns tungt. Toppa med räkor för en liten snitt med mycket smak.

Gör så här

  1. Ärtmajonnäsen: Hetta upp rapsstekoljan i en stekpanna och lägg i lök.
  2. Stek på hög värme under omrörning tills den slutat vätska sig, ca 10 minuter, och sänk därefter värmen till låg. Rör om då och då.
  3. Fräs vitlök och schalottenlök i smör en kort stund utan att den tar färg.
  4. Mixa ärtor, lök och grädde till en slät puré. Låt svalna och blanda purén med majonnäs.
  5. Smaka av med grillkrydda, dijonsenap, salt och peppar och finrivet citronskal.
  6. Snittarna: Skär baguetten i sneda skivor. Pensla på båda sidor med rapsstekolja med smörsmak. Stek bröden gyllenbruna några minuter på varje sida. Ställ åt sidan och låt svalna.
  7. Lägg upp snittarna på en bricka. Klicka på ärtmajonnäs och toppa med räkor.

Relaterat

Relaterat

Holiday,Crostini,Appetizers,With,Cranberry,Sauce,,Brie,,Feta,And,Rosemary
Ost och lingonsylt passar oväntat bra ihop. Låt en skiva brieost smälta på en brödskiva och toppa med skogens guld! Smulad fetaost ger extra…
Pesto,With,Green,Peas,And,Mint,On,A,Wooden,Board,
Blanda till en läcker pesto med säsongens fina ärter. Ärtpeston passar bra till en vegetarisk pasta, eller så kan du bre den på crostini…
Pear,Fig,Pastry,With,Walnut
Unna dig en smakrik liten munsbit med krämig getost, päronskivor och knapriga valnötter. Toppa med en touch av honung och flingsalt. Perfekt för en…
Forratt Bruschetta Toast Fikon Rödlök Timjan Ost
Läckra fikon på en bädd av karamelliserad lök, visst låter det gott! Det här lilla tilltugget ser avancerat ut, men det är väldigt lätt…