Ärtpesto med rapsolja och mynta

/5

Ingredienser

2 dl
gröna ärter
0,5 dl
pinjenötter
1 msk
citronsaft och rivet skal från 0,5 citron
1
vitlöksklyfta, pressad
1 kruka
färsk mynta
0,5-1 dl
  • 2 dl

    gröna ärter

  • 0,5 dl

    pinjenötter

  • 1 msk

    citronsaft och rivet skal från 0,5 citron

  • 1

    vitlöksklyfta, pressad

  • 1 kruka

    färsk mynta

  • 0,5-1 dl

    Kloka rapsstekolja naturell

Ärtpesto med rapsolja och mynta

Blanda till en läcker pesto med säsongens fina ärter. Ärtpeston passar bra till en vegetarisk pasta, eller så kan du bre den på crostini och servera som drinktilltugg. Du kan också ha ärtpesto som tillbehör till grillat. Vi gör peston med ärter från landet eller från frysen, pinjenötter, vitlök och KLOKA svensk rapsstekolja. Håller ca 3-5 dagar i kylen. Så enkelt och så gott!

Gör så här

  1. Hacka myntan för sig. Mixa alla ingredienser. Börja med den mindre mängden olja och tillsätt mer för att få önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Blanda ner i nykokt pasta, bred på bröd eller servera som sås eller röra till grillat.