Sparris med burrata, smulat vitlöksbröd och friterad salvia

/5

Ingredienser

4
burrata, eller vanlig mozzarella
2 knippen
grön sparris, ca 4 st per person
1 dl
8
färska salviablad
4 skivor
surdegsbaguette, gärna dagsgammal
1 klyfta
vitlök, skuren i tunna skivor
salt och peppar
  • 4

    burrata, eller vanlig mozzarella

  • 2 knippen

    grön sparris, ca 4 st per person

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 8

    färska salviablad

  • 4 skivor

    surdegsbaguette, gärna dagsgammal

  • 1 klyfta

    vitlök, skuren i tunna skivor

  • salt och peppar

Sparris med burrata, smulat vitlöksbröd och friterad salvia

När sparrisen är grön och fin i butiken ska man passa på! Här får krämig och mjuk burrata sällskap av krispigt vitlöksbröd och friterad salvia. Med Kloka rapsstekolja med smörsmak steker du brödsmulorna utan stänk och får smörsmaken på köpet. Vi serverar härligheten på en bädd av nykokt sparris.

Gör så här

  1. Värm upp Kloka rapsstekolja med smörsmak  i en stekpanna och släpp ner åtta salviablad. Låt dem fräsa lite i oljan utan att ta färg. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Ställ stekpannan med oljan åt sidan en stund.
  2. Finfördela lätt torkad surdegsbaguette i en mixer genom att pulsa några gånger. Du ska ha kvar lite större flagor.
  3. Värm upp rapsstekoljan igen. Stek brödsmulorna och vitlöksskivorna det blir gyllenbrunt. Salta och peppra. Ta upp det mesta med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Koka sparrisen lätt i saltat vatten tills den är mjuk men har kvar tuggmotstånd, ca 3-5 minuter.
  5. Lägg upp lätt kokt sparris på tallrikar. Lägg varsin burrata mitt på. Droppa över lite av stekoljan. Strö över brödsmulorna och dekorera med salvia.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Ett friskt och fruktigt vitt vin eller rosévin passar bra till sparrisen. Syran i vinet möts upp av krämigheten i mozzarellan.
Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…
Frisk och fruktig Grüner veltliner med inslag av päron, vitpeppar, ananas, lime oc…
Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…

Relaterat

Forratt Grillad Persika Mozzarella Spenat Valnotter
När grillsäsongen är här lägger vi gärna en frukt på grillen och kallar det sallad! Kombinera med färsk spenat, mozzarella och strö några valnötter…
Forratt Burrata Pinje Tomat
Burrata är en krämig italiensk ost som har blivit väldigt populär. Burrata ser ut som mozzarella, men den är fylld med grädde och mozzarellastrimlor…