Tortellini med färska tomater, örter, vitlök och parmesan

/5

Ingredienser

500 g
250 g
körsbärstomater
0,5 dl
2
vitlöksklyftor
1 dl
riven parmesanost
persilja och svartpeppar
  • 500 g

    färsk tortellini, gärna med soltorkad tomat

  • 250 g

    körsbärstomater

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 1 dl

    riven parmesanost

  • persilja och svartpeppar

Tortellini med färska tomater, örter, vitlök och parmesan

Färsk fylld pasta blir extra god med färska tomater, vitlök och örter. Lite parmesan på toppen och så är maten serverad på 10 minuter. Buon appetito!

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull, häll i pastan och låt sjuda 3-4 minuter.
  2. Häll av vattnet, spara ca 0,5 dl.
  3. Skiva vitlöken tunt och stek mjuk i rapsstekolja i en stekpanna.
  4. Hacka tomaterna grovt och tillsätt dem i stekpannan tillsammans med pastavattnet. Låt tomaterna bli helt genomvarma. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp pastan på två tallrikar. Fördela tomat och vitlök ovanpå.
  6. Dra några drag med svartpepparkvarnen och strö över parmesanost och rikligt med hackad persilja.

Relaterat

Relaterat

Huvudratt Tortellini Parmesan Basilika
Ibland är det enklaste gott nog! Varför krångla till det, när du så lätt kan ha alla ingredienser hemma till denna smidiga och goda…
Huvudratt Ravioli Ricotta Arter Broccoli
Färsk fylld ravioli med ricotta och spenat får här sällskap av ricotta, ärter och broccoli. Njut denna läckra och genuint italienska pastarätt med ett…
Huvudratt Ravioli Tomatsas Basilika
Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld ravioli. Med en god tomatsås som du lagar enkelt får du snabbt en härlig…