Ravioli med tomatsås och basilika

/5

Ingredienser

1 paket
2 msk
gul lök, hackad
1
tunt skivad vitlöksklyfta
2 msk
0,5 dl
vitt vin
100 g
krossade tomater från burk
1 nypa
socker
1 tsk
torkad eller färsk basilika
salt och peppar
  • 1 paket

    Gustamente ravioli ricotta och spenat

  • 2 msk

    gul lök, hackad

  • 1

    tunt skivad vitlöksklyfta

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 0,5 dl

    vitt vin

  • 100 g

    krossade tomater från burk

  • 1 nypa

    socker

  • 1 tsk

    torkad eller färsk basilika

  • salt och peppar

Till servering

  • 0,5 dl

    riven parmesanost

  • färsk basilika

0,5 dl
riven parmesanost
färsk basilika

Ravioli med tomatsås och basilika

Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld ravioli. Med en god tomatsås som du lagar enkelt får du snabbt en härlig måltid med italienska förtecken. Buon appetito!

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Löken ska bli mjuk men inte få färg.
  2. Tillsätt vin och tomater och låt sjuda utan lock i 10-15 minuter.
  3. Smaksätt med salt, peppar, basilika och socker.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull, häll i pastan och låt sjuda 3-4 minuter.
  5. Häll av pastavattnet och häll ner pastan i tomatsåsen. Vänd runt.
  6. Servera med riven parmesan och färsk basilika.