Ugnsbakad ravioli med tomatsås

/5

Ingredienser

1 paket
2 msk
hackad gul lök
1
tunt skivad vitlöksklyfta
2 msk
0,5 dl
vitt vin
100 g
krossade tomater från burk
1 nypa
socker
1 tsk
timjan
salt och peppar
1 dl
riven parmesanost
färsk basilika
  • 1 paket

    Gustamente ravioli ricotta och spenat

  • 2 msk

    hackad gul lök

  • 1

    tunt skivad vitlöksklyfta

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 0,5 dl

    vitt vin

  • 100 g

    krossade tomater från burk

  • 1 nypa

    socker

  • 1 tsk

    timjan

  • salt och peppar

  • 1 dl

    riven parmesanost

  • färsk basilika

Ugnsbakad ravioli med tomatsås

Piffa till färdig färsk fylld ravioli med en läcker tomatsås och gratinera i ugnen. Strö över färsk basilika och servera rykande het.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Löken ska bli mjuk men inte få färg.
  2. Tillsätt vin och tomater och låt sjuda utan lock i 10-15 minuter.
  3. Smaksätt med salt, peppar, timjan och socker.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull, häll i pastan och låt sjuda 3-4 minuter.
  5. Häll av pastavattnet. Blanda ner pastan i tomatsåsen.
  6. Häll över alltihop i en ugnsfast form. Strö över parmesanost och baka i ugnen på 225 grader, ca 15 minuter.
  7. Strö över färsk basilika, servera och njut!