Tortellini med färska tomater, örter, vitlök och parmesan

/5

Ingredienser

1 paket
200 g
körsbärstomater
0,5 dl
1
klyfta vitlök
0,5 dl
riven parmesanost
persilja och svartpeppar
  • 1 paket

    Gustamente tortellini skinka och parmesan

  • 200 g

    körsbärstomater

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 1

    klyfta vitlök

  • 0,5 dl

    riven parmesanost

  • persilja och svartpeppar

Tortellini med färska tomater, örter, vitlök och parmesan

Färsk fylld pasta med skinka och parmesan blir extra god med färska tomater, vitlök och örter. Lite parmesan på toppen och så är maten serverad på 10 minuter. Buon appetito!

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull, häll i pastan och låt sjuda 3-4 minuter.
  2. Häll av vattnet, spara ca 0,5 dl.
  3. Skiva vitlöken tunt och stek mjuk i olja i en stekpanna.
  4. Hacka tomaterna grovt och tillsätt dem i stekpannan tillsammans med pastavattnet. Låt tomaterna bli helt genomvarma.
  5. Lägg upp pastan på två tallrikar. Fördela tomat och vitlök ovanpå.
  6. Dra några drag med svartpepparkvarnen och strö över parmesanost och rikligt med hackad persilja.

Relaterat

Gustamente tortellini med skinka och parmesan är en glutenfri och laktosfri färsk…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Huvudratt Tortellini Parmesan Basilika
Ibland är det enklaste gott nog! Varför krångla till det, när du så lätt kan ha alla ingredienser hemma till denna smidiga och goda…
Huvudratt Ravioli Ricotta Arter Broccoli
Färsk fylld ravioli med ricotta och spenat får här sällskap av ricotta, ärter och broccoli. Njut denna läckra och genuint italienska pastarätt med ett…
Huvudratt Ravioli Tomatsas Basilika
Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld ravioli. Med en god tomatsås som du lagar enkelt får du snabbt en härlig…