Våra godaste köttbullar

/5

Ingredienser

2
gula lökar
2 msk
1 dl
vispgrädde
1 dl
ströbröd
2
ägg
1,5 tsk
salt
2 krm
kryddpeppar
1 kilo
blandfärs
0,5 dl
  • 2

    gula lökar

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 1 dl

    ströbröd

  • 2

    ägg

  • 1,5 tsk

    salt

  • 2 krm

    kryddpeppar

  • 1 kilo

    blandfärs

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak till stekning

Våra godaste köttbullar

Klassiska köttbullar med mycket smak. Saftiga och goda, lätta att göra och resultatet blir perfekt varje gång. Vi steker köttbullarna gyllenbruna i Kloka rapsstekolja med smörsmak. Oljan ger en fin stekyta utan att stänka och det smakar som smör.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Stek löken i Kloka rapsstekolja med smörsmak tills den blir genomskinlig. Låt svalna.
  2. Blanda lök med grädde, ströbröd och kryddor i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda ner ägg och färs och rör ihop till en fast smet.
  4. Rulla färsen till köttbullar. Stek i Kloka rapsstekolja med smörsmak i omgångar, ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.
  5. Tips! Gör köttbullarna i förväg utan att låta dem bli helt genomstekta. Frys dem och ta upp och stek klart innan servering, gärna på en plåt i ugnen så sparar du plats. Ringla bara över lite rapsstekolja och låt köttbullarna bli fint gyllenbruna.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…