Laga en härlig skördewok!

Dela med dig:

Hösten är här och vi njuter för fullt av den dignande skörden som vi hämtar från trädgårdslandet eller torget. Squash, morötter, bönor och olika sorters kål kan bli till en härlig wok! Här är några goda recept att testa.

Rykande heta wokrätter

Biff, fläskkött, kyckling eller vegetarisk? Hur gillar du din wok? Här har vi samlat våra bästa wok-recept!

Wokad biff med nudlar och grönsaker

> Till receptet

Wokad
kyckling med grönsaker

> Till receptet

Wokad
kyckling med grönsaker

> Till receptet

Vegetarisk grönsaks-
wok

> Till receptet

Tips för en lyckad wok

När man wokar används en riktigt het wokpanna eller stor stekpanna. Med Kloka rapsstekolja får du ett fint resultat. Oljan tål att upphettas och den stänker mindre än annan matolja.

  1. Rätt panna
    En klassisk wokpanna är bäst att woka i. Då får ingredienserna plats och det går att röra om utan att något ramlar ut. Men det går naturligtvis också att woka i en stor stekpanna.

  2. Smått och gott
    Strimla grönsaker och skär kött i små bitar så blir resultatet bäst.

  3. Varm och het

    Wokpannan eller stekpannan ska vara ordentligt upphettad när du lägger ner ingredienserna. Stek i rapsolja som tål värme bra. Kloka rapsstekolja med neutral smak eller smörsmak är ett bra val.

  4. Skaka och rör
    När du wokar ska maten vara i ständig rörelse.

  5. Lite åt gången
    Woka i omgångar och lägg upp på ett fat allt eftersom maten blir klar. Täck max 2/3 av botten när du wokar. När allt är klart häller du tillbaka allt i pannan och wokar igen tills det blir lagom varmt.

  6. Sätt smak på din mat
    Tillsätt kryddor, soja och andra såser först mot slutet när du hettar upp inför servering.

  7. Färska örter sist
    Örterna strör du över allra sist när woken är upplagd på ett fat.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…