Ring in det nya året med en härlig nyårsmeny

Dela med dig:

Det har blivit dags att fira in ännu ett nytt år. Här bjuder vi på en lättlagad och lyxig trerättersmeny som du enkelt kan laga själv. Börja med några läckra snittar i fin stjärnform som passar extra bra på nyårsafton. Följ upp med härlig lax och avsluta med en härligt vaniljdoftande pannacotta toppad med passionsfrukt. Gott nytt år!

Gör det lätt för dig med en nyårsmeny som är enkel att förbereda och laga. De små frasiga snittarna till förrätt har fyllning av rökt lax eller skinka och ost. Huvudrätten består av syrligt limestekt lax som får sällskap av ett lent blomkålsmos och örtolja. Till avslutning bjuder vi på en läcker pannacotta med smak av härlig tropisk passionsfrukt. Nedan kan du läsa om hur lång tid i förväg du kan börja förbereda de olika rätterna.

Dryckesförslag

Som matchande dryck till hela nyårsmenyn föreslår vi ett vitt vin på Grüner Veltliner som kommer på praktisk 2-litersbox. Till 12-slaget tipsar vi om ett torrt och fruktigt mousserande vitt vin gjort på rieslingdruvan.

TILL MATEN

WALDSCHÜTZ GRÜNER VELTLINER KLASSIK. Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner med fruktig smak med inslag av päron, äpple, citrus och vitpeppar. Mycket bra till kyckling, fläskkött och kalv.

> Till Systembolaget

TILL TOLVSLAGET

JAMEK SEKT RIESLING BRUT. Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin producerat enligt champagnemetoden. Doften är komplex och smaken har toner av välmogen stenfrukt och örtnoter.

> Beställ på Systembolaget

Nyårsmeny 2022


SNITTAR MED LAX, OST OCH SKINKA. Frasiga snittar med rökt lax och skinka passar bra till fördrinken eller som en liten förrätt. Stek brödet i Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då får det fin färg och smak. Ett tips är att använda pepparkaksform för att få en fin snits på brödet!

> Till receptet

KAN JAG FÖRBEREDA? Snittarna smakar bäst om brödet är nystekt precis innan servering.


LIMESTEKT LAX MED BLOMKÅLSMOS. Fina fisken med ett lent och fint mos på blomkål passar bra till nyårsaftonsmenyn. Krydda laxfiléer med doftande örter och citron. Ringla över rapsstekolja, sätt in i ugnen och servera sedan med sallad och grönsaker. Enkelt och gott!

> Till receptet

KAN JAG FÖRBEREDA? Blomkålsmoset och oljan kan göras dagen innan. Laxen blir godast om den serveras nylagad.


PANNACOTTA MED PASSIONSFRUKT. Avsluta middagen med att bjuda på en klassiker från Piemonte i norra Italien. Panna cotta betyder ordagrant kokt grädde. Vi smaksätter med vanilj och bryter av med härligt syrlig passionsfrukt.

> Till receptet

KAN JAG FÖRBEREDA: Pannacottan kan göras 1-2 dagar i förväg.