Jamek Ried Pichl Riesling Federspiel 2020
Jamek Ried Pichl Riesling Federspiel 2020
Jamek Ried Pichl Riesling Federspiel 2020

Jamek Ried Pichl Riesling Federspiel 2020

Art.nr: 51656

Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin och behaglig med fräsch fruktsyra, smaken har toner av tropisk frukt, mango, persika, apelsinskal och mineraler. Druvorna kommer från en sluttning ovanför Joching i Wachau, där jorden består av så kallad lössjord, den speciella sandiga jorden som karaktäriserar detta område och ger vinet sin speciella smak. Passar utmärkt till fisk och skaldjur eller kyckling. Går utmärkt att lagra.ial.

Recept som passar till:

VÅR KLASSISKA CAESARSALLAD

Prova gärna till en matig sallad med kyckling.

> Till receptet

Producent
Weingut Jamek
Land
Österrike
Årgång
2020
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
219 kr
Alkoholhalt
12,5 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt vitt vin
Druva
Riesling
Distrikt
DAC-området Wachau i Österrike. Sedan 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv. I maj 2020 blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Handplockade druvor som långsamt fått jäsa i ståltankar under tempererade förhållanden.
Doft/Smak
Doften är fin och behaglig med fräsch fruktsyra, smaken har toner av tropisk frukt, mango, persika, apelsinskal och mineraler.
Passar till
Passar utmärkt till fisk och skaldjur eller kyckling.

Relaterade produkter

Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…
Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…

Weingut Jamek

Kvalitetsviner i hjärtat av Wachau.

1912 grundades Weingut Jamek i Wachau i Österrike. I dag drivs vingården av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia.

Handskördade druvor

Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får genomgående höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Mer om Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här i Wachau produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får genomgående höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau

Weingut Jamek ligger vackert belägen på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av DAC-området Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.