Grillad pinsa toppad med burrata, sparris och skinka

/5

Ingredienser

4
färdiga pinsabröd
1 dl
1 dl
riven ost
2
tomater
200 g
färsk sparris
2-4
burrata, beroende på storlek
100 g
lufttorkad skinka
svartpeppar och flingsalt
  • 4

    färdiga pinsabröd

  • 1 dl

    Kloka rapssstekolja smörsmak

  • 1 dl

    riven ost

  • 2

    tomater

  • 200 g

    färsk sparris

  • 2-4

    burrata, beroende på storlek

  • 100 g

    lufttorkad skinka

  • svartpeppar och flingsalt

Grillad pinsa toppad med burrata, sparris och skinka

Testa en ny variant av grillad pizza med krispig pinsabotten. Burrata smälter fint ihop med grillad sparris och salt skinka. En smakrik kombination som passar perfekt i sommarkvällen.

Gör så här

  1. Förbered grillen så att grillbädden är lagom varm för grillning.
  2. Pensla burratabröden på båda sidor med rapsstekolja.
  3. Riv ost och skär tomaterna i skivor.
  4. Lägg bröden på grillgallret och strö över riven ost samt tomatskivor. Grilla under lock tills osten smält och bröden fått fin färg. Var noga så de inte bränns.
  5. Pensla sparrisen med rapsstekolja. Grilla samtidigt som pinsan, gärna i ett halster så de inte smiter igenom gallret.
  6. Toppa pinsorna med burrata, sparris och lufttorkad skinka. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt innan servering.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Huvudratt Forratt Pizza Vasterbotten Lojrom
Krångla inte till det! Köp färdig pizzadeg och sno ihop en läcker löjromspizza som räcker till en förrätt till fyra personer. Eller skär i…
Forratt Burrata Pinje Tomat
Burrata är en krämig italiensk ost som har blivit väldigt populär. Burrata ser ut som mozzarella, men den är fylld med grädde och mozzarellastrimlor…
Huvudratt Pasta Burrata Tomat Bacon
Mozzarella i all ära, men om man kan få tag på en färsk, krämig burrata så ska man slå till! Vi låter färskosten blomma…
Forratt Sparris Mozzarella Vitlok Brod Salvia
När sparrisen är grön och fin i butiken ska man passa på! Här får krämig och mjuk burrata sällskap av krispigt vitlöksbröd och friterad…