Parmalindad kalkonfilé

/5

Ingredienser

600 g
kalkonfilé (1 stort kalkonbröst)
150 g
parmaskinka
3 msk
1 dl
vispgrädde
2 tsk
kycklingfond från flaska
salt och peppar
färsk timjan
lingon (färska, frysta eller rårörda)
  • 600 g

    kalkonfilé (1 stort kalkonbröst)

  • 150 g

    parmaskinka

  • 3 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 2 tsk

    kycklingfond från flaska

  • salt och peppar

  • färsk timjan

  • lingon (färska, frysta eller rårörda)

Parmalindad kalkonfilé

En enkel bjudrätt på magert kalkon som blir festfin dekorerad med färska lingon. Servera med potatisklyftor och sallad.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Krydda kalkonfilén runt om med salt, peppar och timjan.
  3. Bred ut skinkskivorna omlott på en skärbräda. Lägg kalkonfilén på skinkan och linda in den.
  4. Bryn filén runt om i rapsolja. Lägg över kalkonen i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills den är genomstekt. Vänd några gånger under tillagningen.
  5. Lägg kalkonfilén på en skärbräda och låt vila en stund.
  6. Häll ner stekskyn från ugnsformen i en kastrull. Tillsätt vispgrädde och kycklingfond. Låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med ugnsbakade potatisklyftor, lingon och färsk timjan.