Pasta med färska champinjoner och basilika

/5

Ingredienser

0,5 dl
250 g
färska champinjoner
1
vitlöksklyfta
salt och peppar
100 g
riven parmesan
färsk basilika
  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 250 g

    färska champinjoner

  • 1

    vitlöksklyfta

  • salt och peppar

  • 100 g

    riven parmesan

  • färsk basilika

Pasta med färska champinjoner och basilika

Toppa nykokt pasta med färska champinjoner och basilika så får du snabbt en härlig måltid med italienska förtecken. Stek svampen i den härliga rapsstekoljan med smörsmak från KLOKA, så blir den extra smakrik. Enkelt och lättlagat när du inte vill stå vid spisen för länge.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
  2. Skiva champinjonerna och hacka vitlöksklyftan. Stek i rapsolja tills svampen får färg och blir mjuk. Salta och peppra.
  3. Häll i pastan i det kokande vattnet och koka enligt anvisningar på paketet.
  4. Häll av vattnet och blanda pastan med de stekta champinjonerna. Strö över färsk basilika och parmesan.

Relaterat

Att dricka till

Det passar bra med öl till pasta med champinjoner, här är några förslag.
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Störtebeker Pilsener-Bier är en klassisk ljus lager eller pilsner. Torrt med mjuk…

Relaterat

Huvudratt Ravioli Kantareller
Servera nykokt pasta med smörstekta kantareller för en snabb och smakrik måltid. Visste du att det finns en rapsstekolja som smakar som smör? Med…
Huvudratt Ravioli Tomatsas Basilika
Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld ravioli. Med en god tomatsås som du lagar enkelt får du snabbt en härlig…
Huvudratt Ravioli Ricotta Arter Broccoli
Färsk fylld ravioli med ricotta och spenat får här sällskap av ricotta, ärter och broccoli. Njut denna läckra och genuint italienska pastarätt med ett…
Huvudratt Tortellini Parmesan Basilika
Ibland är det enklaste gott nog! Varför krångla till det, när du så lätt kan ha alla ingredienser hemma till denna smidiga och goda…