Rostad brysselkål med parmesan och honung

Betygsatt 0 av 5

Ingredienser

Mängd
Produkt
500 g
brysselkål
1 dl
1
riven vitlöksklyfta
2 dl
riven parmesan
1 tsk
honung
2 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
  • 500 g

    brysselkål

  • 1 dl

    KLOKA rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    riven vitlöksklyfta

  • 2 dl

    riven parmesan

  • 1 tsk

    honung

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 1 tsk

    salt

Rostad brysselkål med parmesan och honung

En perfekt liten rätt att sätta fram på julbordet eller servera till stekt eller grillat kött. Passar också som en vegetarisk huvudrätt tillsammans med andra grönsaker. Rapsstekoljan med mjuk smörsmak ger fin färg och en fin brytning till salt parmesan och söt honung. Lite chiliflakes sätter lagom sting.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och halvera brysselkålen.
  3. Blanda rapsstekolja med smörsmak, vitlök, parmesan, cayenne och salt i en bunke. Vänd ner brysselkålen och bred ut på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter, eller tills kålen får färg.

Relaterat

Relaterat

Huvudratt Bakad Kal Vitkal Ortolja Olja
Den här härliga kålrätten kan vara middagens huvudnummer eller ett tillbehör till kyckling eller kött. Hemligheten bakom den läckra smaken ligger förstås i den…
Kale,Chips,With,Chilli,Flakes
Njut av grönkålschips som nyttiga chips eller som tillbehör. Grönkål innehåller både c-vitamin och järn. Grönkålschipsen blir härligt frasiga när du rostar dem i…
Chicons,Au,Gratin,,Belguim,Cuisine
Endiver är en sorts kompakt sallad som smakar lite beskt. Man kan äta dem råa i sallader eller kokta. Gratinerade endiver är en klassisk…
Baked,Garlic,Parmesan,Zucchini,Sticks,,Crunchy,And,Crispy,On,The
Knapriga och gyllenbruna på ytan, mjuka och smakrika på insidan. Härliga vegetariska panerade squashstänger passar bra med en sallad eller som tillbehör till grillat…

Relaterat

Huvudratt Kottbollar Jul
Den goda julmaten med KLOKA rapsstekolja Alla har vi våra favoriter på julbordet. Här bjuder vi på några av våra godaste rätter i juletid…