Parmesangratinerad squash

/5

Ingredienser

4
squash
4 msk
1 dl
riven parmesan eller annan lagrad ost
0,5 tsk
basilika
0,5 tsk
timjan
0,5 tsk
oregano
flingsalt och svartpeppar
  • 4

    squash

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 dl

    riven parmesan eller annan lagrad ost

  • 0,5 tsk

    basilika

  • 0,5 tsk

    timjan

  • 0,5 tsk

    oregano

  • flingsalt och svartpeppar

Parmesangratinerad squash

Knapriga och gyllenbruna på ytan, mjuka och smakrika på insidan. Härliga vegetariska panerade squashstänger passar bra med en sallad eller som tillbehör till grillat eller på en buffé. Du gör dem lätt i ugnen med säsongens squash, örter, parmesan och Kloka rapsstekolja med smörsmak.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175C.
  2. Blanda riven parmesan, basilika, timjan och oregano i en skål.
  3. Skär squashen på längden i fyra delar. Fördela på en ugnsplåt
  4. Ringla över rapsstekoljan och strö över parmesanostblandningen.
  5. Grädda i ugnen och tills squashen är mjuk, ca 15 minuter. Höj till högsta grillvärme och låt stängerna få färg och blir krispiga och gyllenbruna, ca 2-3 minuter
  6. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Servera genast.