Tortellini med äkta italiensk tomatsås

/5

Ingredienser

1 paket
2 msk
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
2
hela, färska tomater
1 nypa
socker
1 tsk
torkad eller färsk oregano
salt och peppar
  • 1 paket

    Gustamente tortellini skinka och parmesan

  • 2 msk

    gul lök

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2

    hela, färska tomater

  • 1 nypa

    socker

  • 1 tsk

    torkad eller färsk oregano

  • salt och peppar

Tortellini med äkta italiensk tomatsås

Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld tortellini. Den goda italienska tomatsåsen lagar vi på färska tomater som får puttra länge för att få den där härligt rustika smaken. Den fyllda pastan från Gustamente kommer direkt från Italien och är dessutom glutenfri.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Löken ska bli mjuk men inte få färg.
  2. Tillsätt grovhackade färska tomater.
  3. Smaksätt med salt, peppar, oregano och socker.
  4. Låt såsen sjuda sakta i 20-30 minuter, eller längre om tiden finns. Se bara till att såsen inte kokar torrt, du kan behöva tillsätta lite vatten. Rör om då och då.
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull, häll i pastan och låt sjuda 3-4 minuter.
  6. Häll av pastavattnet och häll ner pastan i tomatsåsen. Vänd runt.
  7. Servera med riven parmesan och färsk basilika.