Vitlöksmarinerad grillad fläskytterfilé

/5

Ingredienser

600 g
fläskytterfilé
1 dl
2
klyftor vitlök
1 tsk
timjan
0,5 dl
japansk soja
2 msk
råsocker
salt och peppar
  • 600 g

    fläskytterfilé

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja naturell

  • 2

    klyftor vitlök

  • 1 tsk

    timjan

  • 0,5 dl

    japansk soja

  • 2 msk

    råsocker

  • salt och peppar

Vitlöksmarinerad grillad fläskytterfilé

Fläskytterfilén är tacksam att grilla. Vi späckar den med vitlök och lägger den i en härlig marinad med Kloka rapsstekolja, soja och ännu mera vitlök.

Gör så här

  1. Skär vitlöksklyftan i små skivor. Gör små snitt i köttet och pilla ner vitlök i hålen.
  2. Gör en marinad av resten av ingredienserna. Lägg köttet i marinaden i t ex en plastpåse och låt dra i kylskåp minst en timme, gärna längre.
  3. Lägg köttet på grillen och stick en termometer i den tjockaste delen. Pensla på oljan medan du grillar. Innertemperaturen ska vara 62°C.
  4. Slå in köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 10 minuter innan servering. Skär upp i tjocka skivor och servera med potatis, grönsaker och en god sås, t ex aïoli.