Goda tillbehör till kräftskivan

Dela med dig:

En kräftskiva är sensommarens kanske allra mest stämningsfulla fest, med skratt, lanternor, sång och massor av goda kräftor. För att göra kvällen ännu bättre behövs tillbehör som både kompletterar smakerna och mättar när skaldjuren inte räcker hela vägen. Här bjuder vi på några riktiga favoriter – från Västerbottensostpaj och krämig aioli till kantarellpaj och knäckig äppelpaj. Perfekta rätter att duka upp till kräftkalaset!


VÄSTERBOTTENPAJ

En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja. Paj är bra bjudmat med en krispig sallad och något gott i glaset.

> Till receptet


AIOLI

Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Många vågar inte göra egen majonnäs av rädsla att den ska skära sig. Med Kloka rapsolja blir resultatet perfekt!

> Till receptet


FRASIG PAJ MED KRÄFTOR OCH BROCCOLI

Rapsolja med smörsmak ger en frasig och smakrik pajdeg som håller ihop även med saftiga fyllningar. Här möter kräftstjärtar och broccoli en krispig botten som inte blir det minsta soggig i ugnen. En paj som både är enkel att lyckas med och god att bjuda på.

> Till receptet


FOCACCIA MED KÖRSBÄRSTOMATER

Italiensk focaccia som doftar av tomat och rosmarin är det perfekta brödet till buffén. Det passar också bra till soppa eller som en liten förrätt. Vi har bytt ut den traditionella olivoljan mot Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak för att få ett extra lyft. Smaksätt med tomat och rosmarin eller varför inte med oliver och fetaost. Bara fantasin sätter gränser för detta sagolika bröd!

> Till receptet


KANTARELLPAJ

Gör en god paj med de härligt gula kantarellerna. Prova gärna att göra pajdeg med rapsolja i stället för smör. Den blir spröd och fin och håller ihop bra med vårt recept. Servera med en sallad eller sätt pajen på buffébordet.

> Till receptet


SPANAKOPITA MED RAPSOLJA

Letar du efter något frasigt, salt och lätt att förbereda? Dessa små spanakopita-knyten med spenat och fetaost passar perfekt som förrätt eller till buffén. De är enkla att vika ihop och goda att äta. Ett smakfullt inslag som brukar bli uppskattat.

> Till receptet


KNÄCKIG ÄPPELPAJ MED RAPSOLJA

Här är en underbar paj att baka när äpplena är som finast! Smulpajen blir härligt knäckig med rapsolja och sirap i degen. Njut med en klick vaniljsås eller glass.

> Till receptet

Relaterat

Kraftor Ol
Vad ska man dricka till kräftorna? Dags att plocka fram partyhatten – kräftsäsongen är här! Nu får de nykokta, röda kräftorna ta plats på…