Damma av partyhatten och lägg upp de härligt röda nykokta kräftorna på ett vackert fat. Ställ fram några goda pajer och gör en god kall sås att doppa skaldjuren i. Kräftfesten kan börja!
VÄSTERBOTTENPAJ
En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja. Paj är bra bjudmat med en krispig sallad och något gott i glaset.
AIOLI
Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Många vågar inte göra egen majonnäs av rädsla att den ska skära sig. Med Kloka rapsolja blir resultatet perfekt!
KRÄMIG OST- OCH SKINKPAJ
Den allra godaste pajen har ett sprött pajskal och ett krämigt inre. Vårt pajskal innehåller rapsolja istället för smör vilket gör den frasig och fin. En klassisk ost- och skinkpaj passar till många tillfällen, som en snabb lunch, en enkel kvällsrätt eller på buffén. Servera med en fräsch grönsallad och ett glas öl eller vin.
FOCACCIA MED KÖRSBÄRSTOMATER
Italiensk focaccia som doftar av tomat och rosmarin är det perfekta brödet till buffén. Det passar också bra till soppa eller som en liten förrätt. Vi har bytt ut den traditionella olivoljan mot Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak för att få ett extra lyft. Smaksätt med tomat och rosmarin eller varför inte med oliver och fetaost. Bara fantasin sätter gränser för detta sagolika bröd!
KANTARELLPAJ
Gör en god paj med de härligt gula kantarellerna. Prova gärna att göra pajdeg med rapsolja i stället för smör. Den blir spröd och fin och håller ihop bra med vårt recept. Servera med en sallad eller sätt pajen på buffébordet.
LÖJROMSPIZZA MED RÖKT LAX OCH VÄSTERBOTTENSOST
Krångla inte till det! Köp färdig pizzadeg och sno ihop en läcker löjromspizza som räcker till en förrätt till fyra personer. Eller skär i smalare bitar och njut med något gott i glaset innan maten – då räcker den till fler.
MJUK OCH SAFTIG BLÅBÄRSKAKA
Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på året runt numera. Det går självklart att byta ut mot frysta bär. Kakan passar både till kaffet eller som en läcker dessert med en klick grädde.