Goda tillbehör till kräftskivan

Dela med dig:

Damma av partyhatten och lägg upp de härligt röda nykokta kräftorna på ett vackert fat. Ställ fram några goda pajer och gör en god kall sås att doppa skaldjuren i. Kräftfesten kan börja!


VÄSTERBOTTENPAJ

En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja. Paj är bra bjudmat med en krispig sallad och något gott i glaset.

> Till receptet


AIOLI

Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Många vågar inte göra egen majonnäs av rädsla att den ska skära sig. Med Kloka rapsolja blir resultatet perfekt!

> Till receptet


KRÄMIG OST- OCH SKINKPAJ

Den allra godaste pajen har ett sprött pajskal och ett krämigt inre. Vårt pajskal innehåller rapsolja istället för smör vilket gör den frasig och fin. En klassisk ost- och skinkpaj passar till många tillfällen, som en snabb lunch, en enkel kvällsrätt eller på buffén. Servera med en fräsch grönsallad och ett glas öl eller vin.

> Till receptet


FOCACCIA MED KÖRSBÄRSTOMATER

Italiensk focaccia som doftar av tomat och rosmarin är det perfekta brödet till buffén. Det passar också bra till soppa eller som en liten förrätt. Vi har bytt ut den traditionella olivoljan mot Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak för att få ett extra lyft. Smaksätt med tomat och rosmarin eller varför inte med oliver och fetaost. Bara fantasin sätter gränser för detta sagolika bröd!

> Till receptet


KANTARELLPAJ

Gör en god paj med de härligt gula kantarellerna. Prova gärna att göra pajdeg med rapsolja i stället för smör. Den blir spröd och fin och håller ihop bra med vårt recept. Servera med en sallad eller sätt pajen på buffébordet.

> Till receptet


LÖJROMSPIZZA MED RÖKT LAX OCH VÄSTERBOTTENSOST

Krångla inte till det! Köp färdig pizzadeg och sno ihop en läcker löjromspizza som räcker till en förrätt till fyra personer. Eller skär i smalare bitar och njut med något gott i glaset innan maten – då räcker den till fler.

> Till receptet


MJUK OCH SAFTIG BLÅBÄRSKAKA

Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på året runt numera. Det går självklart att byta ut mot frysta bär. Kakan passar både till kaffet eller som en läcker dessert med en klick grädde.

> Till receptet

Relaterat

Kraftor Ol
Vad ska man dricka till kräftorna? Kräftmånaden är här och vi vill gärna tipsa om hur du ska tänka kring vilka drycker som passar…