OL Vete OJ Blanche Hop N Spice
OL Vete OJ Blanche Hop N Spice
OL Vete OJ Blanche Hop N Spice

Blanche de Namur Hop´n´spice

Art.nr: 5729003

Blanche de Namur Hop n´n spice är ett fruktigt veteöl från belgiska Brasserie du Bocq. Här har det klassiska Blanche de Namur, som redan är fruktigt och kryddigt med doft av koriander och apelsin, fått en kraftigare humlesmak och dessutom en hint av ingefära. Detta resulterar i en ännu fruktigare och blommigare doft och en uppfriskande smak. Passar som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna asiatiskt.

Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Ljus
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
2-4 °C
Pris
27,20 kr
Alkoholhalt
4,5 % vol
Malt
Humle
Mosaïc

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Fruktig och blommig doft, framträdande beska och uppfriskande smak med en hint av ingefära.
Passar till
Passar som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna asiatiskt.
Öltyp
Witbier, veteöl

Relaterat

Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.