Till Bords med Heba mars 2021

Dela med dig:

Vi är i mitten av mars, våren känns nära men ännu har inte vintern släppt sitt grepp. Ena dagen skiner solen och nästa dag är det vitt på marken igen. Passa på att krypa in i värmen och laga en härlig trerättersmeny som passar till årstiden efter våra recept. Du får även tips på drycker som passar till.


Meny

Fördrink
Blåbärsmartini

Förrätt
Jordärtskockssoppa med krispig italiensk prosciutto
Dryckesförslag: Störtebeker Bernstein-Weizen
Veteöl från Tyskland

Huvudrätt
Limestekt lax med lent blomkålsmos
Dryckesförslag: Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019
Frisk och fruktig riesling från Österrike

Efterrätt
Italiensk panna cotta med passionsfrukt
Dryckesförslag: Dessert de luxe
Äppellikör från Skåne

Relaterat

Drinkar Blabar Daiquiri
Den klassiska daiquirin skapades i början av 1900-talet i Kuba och innehåller rom, lime och socker. Sedan dess har det kommit massor med goda…
Forratt Soppa Jordartskocka Jordartskockssoppa Prosciutto Skinka
Här är en härligt värmande soppa på jordärtskockor som vi toppar med krispig italiensk prosciutto och valnötter. Soppan passar som lunchrätt en kylig dag,…
Huvudratt Lax Laxfile Blomkal Pure Blomkalsmos
Fräsch stekt lax möter fluffigt och lent blomkålsmos. Vi smaksätter hela härligheten med lime. Blomkålsmos är en underskattad delikatess som passar till kött och…
Efterratt Pannacotta Passion
Avsluta middagen med att bjuda på en klassiker från Piemonte i norra Italien. Panna cotta betyder ordagrant kokt grädde. Vi smaksätter med vanilj och…

Relaterat

Att dricka till:

Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…