Helstekt kyckling

/5

Ingredienser

1
hel kyckling
salt och peppar
1 tsk
rosmarin
2
vitlöksklyftor
0,5 dl
Kloka rapsstekolja med smörsmak
  • 1

    hel kyckling

  • salt och peppar

  • 1 tsk

    rosmarin

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

Helstekt kyckling

En helstekt kyckling är enkelt att tillaga, bara krydda den och sätt den i ugnen. Under tiden som den blir klar och den ljuvliga doften sprider sig i köket, kan du pyssla med annat.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar runt om. Klappa in hackad vitlök och rosmarin. Lägg kycklingen i en ugnsform.
  3. Pensla kycklingen med Kloka rapsstekolja med smörsmak och stek i nedre halvan av ugnen, cirka 60 minuter.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Till ugnsstekt kyckling väljer vi ett fruktigt vitt vin, rosévin eller ett ljust lageröl.
Roter veltliner med inslag av mandel och päron, torrt och kryddigt vin från Wagram i…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…