Fransk potatissallad med rödlök, kapris och senapsvinägrett

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

800 g
potatis
1
rödlök
3 msk
kapris
  • 800 g

    potatis

  • 1

    rödlök

  • 3 msk

    kapris

Vinägrette

  • 0,5 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 2 msk

    vatten

  • salt och peppar

  • dill och/eller persilja eller andra färska örter

0,5 dl
Kloka rapsolja neutral
2 msk
vitvinsvinäger
2 tsk
dijonsenap
2 msk
vatten
salt och peppar
dill och/eller persilja eller andra färska örter

Fransk potatissallad med rödlök, kapris och senapsvinägrett

En fransk potatissallad ska tillredas medan potatisen är varm så att smakerna från vinägretten kan tränga in ordentligt. Kaprisen och rödlök ger härlig sälta och skärpa. Servera till grillat kött eller fisk, eller ställ potatissalladen på buffén och servera till kallskurna charkuterier av olika slag.

Gör så här

  1. Skala potatisen, eller skrapa den om du använder färskpotatis. Koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  3. Skala och hacka rödlöken.
  4. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm.
  5. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägretten över. Blanda försiktigt.
  6. Låt salladen stå svalt tills den ska serveras. Strö över hackad dill och persilja.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages