Fransk potatissallad med rödlök, kapris och senapsvinägrett

/5

Ingredienser

800 g
potatis
1
rödlök
3 msk
kapris
  • 800 g

    potatis

  • 1

    rödlök

  • 3 msk

    kapris

Vinägrette

  • 0,5 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 2 msk

    vatten

  • salt och peppar

  • dill och/eller persilja eller andra färska örter

0,5 dl
2 msk
vitvinsvinäger
2 tsk
dijonsenap
2 msk
vatten
salt och peppar
dill och/eller persilja eller andra färska örter

Fransk potatissallad med rödlök, kapris och senapsvinägrett

En fransk potatissallad ska tillredas medan potatisen är varm så att smakerna från vinägretten kan tränga in ordentligt. Kaprisen och rödlök ger härlig sälta och skärpa. Servera till grillat kött eller fisk, eller ställ potatissalladen på buffén och servera till kallskurna charkuterier av olika slag.

Gör så här

  1. Skala potatisen, eller skrapa den om du använder färskpotatis. Koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  3. Skala och hacka rödlöken.
  4. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm.
  5. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägretten över. Blanda försiktigt.
  6. Låt salladen stå svalt tills den ska serveras. Strö över hackad dill och persilja.