Italiensk skaldjurspasta

/5

Ingredienser

2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
4 msk
1 tsk
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
400 g
körsbärstomater på burk
1 dl
vitt vin
salt och peppar
400 g
fryst skaldjursmix
  • 2

    schalottenlökar

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 400 g

    körsbärstomater på burk

  • 1 dl

    vitt vin

  • salt och peppar

  • 400 g

    fryst skaldjursmix

Till servering

  • 500 g

    linguine

  • bladpersilja

  • parmesan

500 g
linguine
bladpersilja
parmesan

Italiensk skaldjurspasta

Dröm dig ner till Italien med en härligt smakrik skaldjurspasta. Du lagar den lätt med en djupfryst mix av räkor, musslor och bläckfiskringar och en fin vindoftande tomatsås. Perfekt för en festlig middag eller när du vill lyxa till det med genuina italienska smaker hemma. Servera med nykokt pasta och njut av en lyxig smakupplevelse!

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i rapsstekolja och chiliflakes tills löken blir mjuk.
  2. Fräs med tomatpurén ca 1 min. Häll på tomater och vin och låt puttra ca 5 min utan lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg skaldjuren i såsen och låt sjuda 3-4 minuter tills de blir genomvarma. Se upp så de inte blir överkokta och sega!
  4. Servera pasta med tomatsåsen och strö över bladpersilja. Toppa med färskriven parmesan.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Dryckestips till skaldjurspasta

Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…
Grüner veltliner med frisk och fruktig smak med gröna äpplen, örter, stenfrukter o…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Frisk och fruktig Grüner veltliner med inslag av päron, vitpeppar, ananas, lime oc…

Relaterat

Delicious,Steamed,Mussels,With,Wine,And,Cream,On,A,Table.
Det är mycket enklare än du tror att koka färska musslor. Och det blir så väldigt gott! Vi gör en härlig buljong med schalottenlök,…
Forratt Huvudratt Parmesan Musslor Vitlok
Dessa vitlöksdoftande och parmesangratinerade musslor passar utmärkt som en läcker förrätt eller som ett annorlunda drinktilltugg. Koka gärna musslorna själv i vitt vin, finhackad…
Huvudratt Lax Krabba Krabbsalsa Salsa
Här är ett annorlunda tillbehör till grillad lax som du kanske inte har testat förut. Krabbköttet är milt och går lite åt det söta…