Kantarellpaj

/5

Pajskal

3 dl
vetemjöl
1 dl
1
ägg
0,5 tsk
salt
2 msk
vatten
  • 3 dl

    vetemjöl

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    ägg

  • 0,5 tsk

    salt

  • 2 msk

    vatten

Fyllning

  • 1 liter

    färska kantareller (ca 300 g frysta)

  • 1

    gul lök

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 150 g

    riven smakrik ost, t ex västerbottenost

  • salt och peppar

1 liter
färska kantareller (ca 300 g frysta)
1
gul lök
0,5 dl
150 g
riven smakrik ost, t ex västerbottenost
salt och peppar

Äggstanning

3
ägg
3 dl
vispgrädde
0,5 tsk
cayennepeppar eller chiliflakes
1 tsk
salt
  • 3

    ägg

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 0,5 tsk

    cayennepeppar eller chiliflakes

  • 1 tsk

    salt

Kantarellpaj

Gör en god paj med de härligt gula kantarellerna. Prova gärna att göra pajdeg med rapsolja i stället för smör. Den blir spröd och fin och håller ihop bra med vårt recept. Servera med en sallad eller sätt pajen på buffébordet.

Gör så här

  1. Pajskal:Blanda rapsolja med mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Tillsätt ett ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter och nagga lätt med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
  2. Fyllning:Ansa och skär svampen grovt. Lägg den i en varm stekpanna och låt vätskan koka in på medelvärme. Finhacka löken. Öka värmen i stekpannan och häll över rapsoljan. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Stek svamp och lök i oljan tills all vätska har dunstat bort. Krydda med salt och peppar.
  3. Fyll pajskalet med svampfräset och osten.
  4. Äggstanning:Vispa ihop alla ingredienser. Häll i pajskalet.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35-40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Dryckestips till mat med kantareller

Egger Original är ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak och lätt humleb…
Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…
at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
at-002-009
Grain d´Orge är ett glutenfritt och ekologiskt öl 3,5% som du hittar i vanliga livsm…

Relaterat

Huvudratt Forratt Skinkpaj Ostpaj Skinka Ost Paj
Den allra godaste pajen har ett sprött pajskal och ett krämigt inre. Vårt pajskal innehåller rapsolja istället för smör vilket gör den frasig och fin….
Homemade,Onion,Pie,Or,Quiche
En klassiker till kräftskivan men lika god till vilken buffé som helst! Här är ett recept med en äggfri pajdeg som bakas på rapsolja….
Traditional,Scrambled,Eggs,With,Fresh,Chanterelle
Förvandla en klassisk omelett till lyxmat med smörstekta kantareller. Servera som lätt lunch eller i mindre bitar som förrätt….