Klassisk toast Skagen

/5

Ingredienser

4 dl
skalade räkor
1
kruka dill
0,25 dl
riven pepparrot
0,5
rödlök
1 msk
citronsaft
0,5 dl
4 skivor
vitt bröd (rostbröd eller surdegsbröd)
0,5 dl
löjrom eller stenbitsrom
1
citron
0,5 dl
  • 4 dl

    skalade räkor

  • 1

    kruka dill

  • 0,25 dl

    riven pepparrot

  • 0,5

    rödlök

  • 1 msk

    citronsaft

  • 0,5 dl

    majonnäs

  • 4 skivor

    vitt bröd (rostbröd eller surdegsbröd)

  • 0,5 dl

    löjrom eller stenbitsrom

  • 1

    citron

  • 0,5 dl

    rapsstekolja med smörsmak

Klassisk toast Skagen

Stek brödskivorna gyllene i svensk rapsstekolja med smörsmak. Klicka på den klassiska skagenblandningen med räkor, majonnäs, finhackad rödlök, dill och lite fint riven pepparrot. Servera med en klick löjrom, en citronskiva och en dillkvist. Servera till ett glas vitt vin, mousserande vin eller en kall öl.

Gör så här

  1. Blanda avrunna räkor med en halv kruka finhackad dill, finriven pepparrot och citronjuice.
  2. Tillsätt majonnäsen och rör försiktigt till allt blandats.
  3. Skär bort kanterna på bröden. Stek bröden i rapsstekolja med smörsmak i en stekpanna på medelhög värme tills de är gyllenbruna.
  4. Fördela skagenröran på bröden precis före servering, toppa med löjrom, en dillkvist och en citronklyfta.