-
Skär köttet i stora bitar och lägg i en stor plastpåse.
-
Blanda ihop rapsstekoljan med kryddorna i en skål. Häll kryddblandningen över köttet och massera in kryddoljan noga.
-
Marinera några timmar eller över natten i kylskåp. Obs, det går också bra att laga rätten direkt.
-
Hacka löken grovt. Finhacka vitlök och chili. Hacka tomaten i tärningar.
-
Hetta upp olja och bryn köttet tills det får färg. Vänd ner löken och stek några minuter till.
-
Tillsätt tomat, chili och vitlök. Slå över ca 2-3 dl vatten och koka upp.Lägg över kött och grönsaker i en tagine, lergryta eller gjutjärnsgryta som tål att stå i ugn. Lägg i aprikoserna.
-
Tagine eller lergryta sätter du in i kall ugn och sätter sedan på värmen, 175 grader. Använder du gjutjärnsgryta kan du sätta den i varm ugn direkt.
-
Låt grytan stå i ugnen 2,5-3 timmar under lock. Du kan också tillaga grytan på spisen, låt den då småputtra 2,5 timmar under lock.
-
Tillaga couscousen när 10 minuter återstår. Koka upp buljongen och tillsätt oljan. Ta grytan från spisen och rör ner couscousgrynen. Lägg på ett lock och låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och strö över granatäppelkärnor.
-
Servera den rykande varma lammtaginen direkt från grytan med couscous och granatäpple tillsammans med några limeklyftor och bladpersilja.