Höstens godaste grönsaker

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Nu är det dags att njuta av höstens nyskördade grönsaker. Varför inte frossa i kål av alla de slag, rotsaker, squash och inte minst skogens härliga kantareller. Här är några av våra godaste recept på höstmat.

Ugnsbakad vitkål med örtolja

Den här härliga kålrätten kan vara middagens huvudnummer eller ett tillbehör till kyckling eller kött. Hemligheten bakom den läckra smaken ligger förstås i den goda örtoljan med smak av citron, chili, vitlök och örter. Här har vi använt vitkål, men du kan förstås välja någon annan kålsort som spetskål, rödkål eller savojkål om du hellre gillar det.

Vår godaste kålpudding

En riktig svensk klassiker. Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig blir omodern. Bryn kålen i omgångar i Kloka stekolja med smörsmak, det ger en fin smak. Till kålpudding passar det extra bra med rårörda lingon.

Vitlöksrostad blomkål

Du behöver inte vara vegetarian för att uppskatta lite mer grönt på tallriken! Rostad blomkål kan ersätta kött eller fisk, eller ätas som tillbehör till annan mat eller på buffén. Vi använder Kloka rapsstekolja med smörsmak för att få extra piff på smaken.

Parmesanpanerad squash med babyspenat

Skivor av squash paneras med parmesan och steks gyllengula och frasiga i rapsolja. Servera med färsk babyspenat och tunna ringar av purjolök och rödlök. Smaksätt enkelt med olivolja och balsamico från Goccia d´Oro som kommer i praktiska sprayflaskor. Bara att spraya exakt så mycket man vill ha. Smart!

Bondbönor med kantareller

Bondbönor är en lite förbisedd delikatess. Bönorna är matiga med en nötaktig smak. Kanske skördar du dem själv eller så hittar du dem på en matmarknad eller i snabbköpet. Får du inte tag på bondbönor kan du ersätta dem med djupfysta sojabönor, eller edamame. Tillsammans med kantareller blir det en härlig rätt som passar bra som en förrätt, som tillbehör till en köttbit eller varför inte som en vegetarisk huvudrätt.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages