Bondbönor med kantareller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

500 g
skalade bondbönor (eller andra bönor, t ex edamame)
0,5 dl
500 g
kantareller
1
grönsaksbuljong från tärning
0,5 dl
vatten
hackad persilja
salt och peppar
  • 500 g

    skalade bondbönor (eller andra bönor, t ex edamame)

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 500 g

    kantareller

  • 1

    grönsaksbuljong från tärning

  • 0,5 dl

    vatten

  • hackad persilja

  • salt och peppar

Bondbönor med kantareller

Bondbönor är en lite förbisedd delikatess. Bönorna är matiga med en nötaktig smak. Kanske skördar du dem själv eller så hittar du dem på en matmarknad eller i snabbköpet. Får du inte tag på bondbönor kan du ersätta dem med djupfysta sojabönor, eller edamame. Tillsammans med kantareller blir det en härlig rätt som passar bra som en förrätt, som tillbehör till en köttbit eller varför inte som en vegetarisk huvudrätt.

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Ställ fram en bunke med saltat isvatten.
  2. Tillsätt bönorna i det kokande vatten och låt koka upp. Sjud 2 minuter, ta upp dem och häll dem i det iskalla vattnet. När bönorna kallnat, skala av det yttersta lagret så att du får fram de fina, klargröna bönorna.
  3. Värm upp Kloka rapsstekolja i en stor stekpanna. Stek kantarellerna i smöroljan 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Häll på buljongen och sjud 2-3 minuter under lock.
  4. Tillsätt bondbönorna och låt dem bli varma och mjuka, ca 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner hackad persilja.
  5. Lägg upp på tallrikar, ringla lite smörolja runtom och dra över några varv med pepparkvarnen.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
It´s a blond från den nederländske craft-bryggaren Kees Bubberman är en blond ale i…

Relaterat

Huvudratt Ravioli Kantareller
Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld ravioli med ricotta och spenat. Med smörstekta kantareller får du snabbt en härlig måltid….
Forratt Huvudratt Sallad Kantareller Parmesan
Toppa salladen med smörstekta kantareller och riven parmesan. Vi smaksätter med olivolja och balsamico från Goccia d´Oro, som kommer i praktiska sprayflaskor. Bara att…
Forratt Huvudratt Svampsoppa Soppa Svamp Kantareller
Höstens gula guld förvandlas till en mustig soppa som får fin smak från vitt vin och generöst med grädde. Servera i små skålar som…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages