Våra godaste recept med lammkött

Dela med dig:

Våga laga mera lammkött! Det är mört och fint och passar till både vardag och fest. I Sverige kryddar vi ofta lammstek med timjan eller rosmarin och serverar till påsk. Lammköttet går att variera på många sätt. Här har vi samlat några av våra bästa lammrecept.

I många länder är lamm bland det vanligaste köttet som serveras hemma och på restaurang. Runt hela Medelhavet, i Indien, Kina och i Mellanöstern kryddar man sitt lamm på olika sätt med goda örter och kryddor och lagar traditionella rätter som blivit kända i hela världen. Här bjuder vi på klassisk lammstek på två sätt och en kryddig och mustig gryta från Marocko.

Tre kreativa lammrecept


1. Lammstek med citron och rosmarin

Lammsteken blir extra saftig och fin om man benar ur den, binder upp den och steker den tillsammans med citron. Vi kryddar med färsk rosmarin och timjan för en fin smakbrytning.

> Till receptet


2. Marockansk lammtagine med couscous

Het, söt, kryddig och helt magiskt god är denna lammgryta med smak av aprikoser. Du lagar den lätt i en vanlig lergryta eller i en gjutjärnsgryta. I det marockanska köket använder man ofta en tagine. Det är en speciell lergryta med toppigt lock, som gör att det bildas kondens som droppar ner i grytan medan den tillagas. Servera din goda gryta med couscous toppad med rubinröda granatäppelkärnor.

> Till receptet


3. Lammstek med färsk timjan och ugnsrostade grönsaker

Färsk timjan passar bra till lamm. Vi ugnsbakar lammsteken tillsammans med potatis, morötter, paprika och tomater. Det blir en härlig allt-i-ett-rätt där de härliga smakerna från köttet, kryddorna och grönsakerna gifter sig fint med varandra.

> Till receptet

Relaterat

Huvudratt Paskbord Buffe Sallad Lax Tarta Lamm
Påsken kommer som en påminnelse om allt som är på gång i naturen. Primörerna, värmen, färgerna – allt det vi har längtat efter under…

Dryckestips till lamm

Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…
Gauloise Brune är ett belgiskt hantverksöl från Brasserie du Bocq. Denna mörka ale…
Franska La Goudale har fruktig smak med inslag av aprikosmarmelad, honung, ljust b…