Jamek Rosé 2020
Jamek Rosé 2020
Jamek Rosé 2020
Image

Jamek Rosé

Art.nr: 50868

Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau, en producent som kanske är mest känd för sina fina vita viner på grüner veltliner och riesling. Vinet är gjort på 60 % zweigelt och 40 % spätburgunder. Doften är fruktig och smaken är torr med en delikat syrlighet. Kombinera med fisk och skaldjur, matiga sallader eller till buffén.

Omdömen:
“Årets bästa rosé! Rosé på riktigt. Betyg 4+”
– Vinbanken 2021-05-12

“Ett rosévin med både karaktär och grepp utan att gå miste om den där friska sommarkänslan. Betyg 5.”
– DN 2021-05-20

“Extremt trevlig och läskande i total harmoni. Det genomgående bästa vinet från Jamek som hittills nuddat mina sinnen.”
– Vinklubben.se 2021-05

Producent
Weingut Jamek
Land
Österrike
Årgång
2020
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
169 kr
Alkoholhalt
12 % vol
Smaktyp
Rosévin, friskt och bärigt.
Druva
60% Zweigelt, 40 % Spätburgunder
Distrikt
DAC-området Wachau i Österrike. Sedan 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv. I maj 2020 blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Handplockade druvor som långsamt fått jäsa i ståltankar under tempererade förhållanden.
Doft/Smak
Doften är fruktig och smaken är torr med en delikat syrlighet.
Passar till
Kombinera med fisk och skaldjur, matiga sallader eller till buffén.

Relaterade produkter

Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…

Weingut Jamek

Kvalitetsviner i hjärtat av Wachau.

1912 grundades Weingut Jamek i Wachau i Österrike. I dag drivs vingården av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia.

Handskördade druvor

Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Mer om Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här i Wachau produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau

Weingut Jamek ligger vackert belägen på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av DAC-området Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.