Vitt Vin Jamek Stein Am Rain 2020
Vitt Vin Jamek Stein Am Rain 2020
Vitt Vin Jamek Stein Am Rain 2020
Image

Jamek Stein am Rain Grüner Veltliner Federspiel 2020

Art.nr: 90163

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak med toner av päron, vitpeppar, honungsmelon, persika och lime. Druvorna plockas för hand från terrasserade odlingar längs Donau i Weissenkirchen i DAC-området Wachau utanför Wien. Serveras vid cirka 8-10 °C som apéritif eller till rätter av fisk och skaldjur eller ljust kött.

Omdömen om årgång 2020:

“Grüner Veltliner som man vill ha den. Friskt fruktig och knastertorr med frukt som krusbär och gröna äpplen, gula plommon och persika, vitpeppar, salta mineraler och tydlig syra på plats med en härligt fyllig längd.

– Pär Strömberg, Winetable 2021-07-05


“Full pott – 100 procent grüner veltliner och samma siffra på druvtypicitet. Mix på vitpeppar, aprikos, grapefrukt och grön frisk melon. Tillgängligt och skönt runt redan med litet grepp och lagringskapacitet absolut, men långt ifrån ett måste. Fisk i folie med örter och mycket smör… mmm.”

– Sofia Ander, Vinbanken 2021-07-05

“Mycket pigg smak med stråk av våta stenar, lite rök och vitpeppar. Ett torrt apertifvin. Prisvärt. 15,5/20 p.”

– Dagens industri Weekend 2021-07-09

Producent
Weingut Jamek
Land
Österrike
Årgång
2020
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
173 kr
Alkoholhalt
12,5 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt
Druva
Grüner Veltliner
Distrikt
Weissenkirchen i DAC-området Wachau.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Druvorna handplockades 30 september till 2 oktober 2020. Långsam jäsning sker i ståltank under tempererade förhållanden.
Doft/Smak
Frisk och fruktig smak med toner av päron, vitpeppar, honungsmelon, persika och lime.
Passar till
Serveras vid cirka 8-10 °C som apéritif eller till rätter av fisk och skaldjur eller ljust kött.

Relaterade produkter

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…

Weingut Jamek

Kvalitetsviner i hjärtat av Wachau.

1912 grundades Weingut Jamek i Wachau i Österrike. I dag drivs vingården av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia.

Handskördade druvor

Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Mer om Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här i Wachau produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau

Weingut Jamek ligger vackert belägen på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av DAC-området Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.