Drinkar direkt från skog och mark

Dela med dig:

Skapa härliga, festliga drinkar för många gäster med Finnerödja bärdrycker. Dryckerna innehåller skogens bär och bara lite ekologiskt socker för smakens skull. Bjud på ett läckert bål med en god bärdryck och klirrande isbitar. Eller blanda till en spännande drink med bärdryck som bas. Här får du goda tips!

Finnerödja bärdrycker produceras i Sverige. Bärdryckerna finns i flera härliga smaker – blåbär, lingon, tranbär och havtorn.

Naturliga smaker

Finnerödja ekologiska bärdrycker finns i smakerna blåbär, lingon, tranbär och havtorn. Smaken av bär ska vara så naturlig som möjlig och därför tillsätts bara lite ekologiskt socker, ingenting annat. Blåbär och lingon växer vilt i den svenska naturen och handplockas under säsong. Alla dryckerna tillverkas i Sverige. Bärdryckerna från Finnerödja är dessutom KRAV-märkta.

Drycker för alla tillfällen

Bärdryckerna från Finnerödja är härliga törstsläckare, goda att dricka till frukost, lunch och middag. Du kan också servera dem väl kylda med klirrande isbitar som en liten drink före maten. Eller värm dem och ta med i en termos på utflykten!

Prova en god drink med Finnerödja bärdrycker

Finnerödja bärdrycker är också goda för att blanda till en läcker cocktail. Många klassiska drinkar innehåller till exempel tranbärsjuice och lingondryck. Men det är också trevligt att testa nya drinksmaker med blåbär eller havtorn som bas. Här får du några förslag!


Finnerödja Tranbär

Med sin lite syrliga smak är tranbärsjuice en vanlig ingrediens i många drinkar. Prova gärna i en Cosmopolitan.

> Till receptet


Finnerödja Blåbär

Blåbärsdrycken är endast något sötad och passar bra att dricka som den är eller att blanda i drinkar. Vi rekommenderar ett blåbärsbål med fläder.

> Till receptet


Finnerödja Havtorn

Havtornet smakar som en blandning av passionsfrukt, mango och lime. Prova att blanda en gyllene havtornsmimosa.

> Till receptet


Finnerödja Lingon

Lingon är ett av våra vanligaste bär och lingondryck är en perfekt ingrediens i en läskande alkoholfri lingonmartini.

> Till receptet

Hållbart och KRAV-märkt

Med KRAV-märkt bärdryck i glaset slipper du konstiga tillsatser och bidrar till bättre sociala villkor. KRAV-märkt bärdryck får sin goda smak från riktiga frukter och bär och är fri från naturfrämmande tillsatser. Dessutom är arbetsvillkoren bra för dem som plockar bären i skogen eller jobbar i bär- och fruktodlingarna. I en förädlad produkt, till exempel KRAV-märkt bärdryck, är inte bara bären KRAV-märkta, utan alla ingredienser är producerade enligt KRAV:s regler och inga onödiga tillsatser har använts.

Läs mer om Finnerödja bärdrycker här.

Recept

Här är några utvalda drinkar med Finnerödja bärdryck som bas. Alla recept är alkoholfria, men du får även förslag på hur du kan blanda med alkohol om du önskar det.
Drinkar Tranbär Sea Breeze Bal
Sea breeze är en välkänd drink med tranbär och grapefrukt. Här är ett recept på ett bål med inspiration från den klassiska drinken som…
Drinkar Havtorn Tonic Citron
Testa en enkel drink med Finnerödja havtornsdryck. Blanda med tonic water och citron för en uppfriskande cocktail. Njut drinken som den är, eller blanda…
Drinkar Blabar Daiquiri
Den klassiska daiquirin skapades i början av 1900-talet i Kuba och innehåller rom, lime och socker. Sedan dess har det kommit massor med goda…
Drinkar-tranbar-varm
Den här drycken får oss att tänka på barndomens varma saft som smakade så gudomligt gott efter en runda på skridskoisen eller i pulkabacken….

Relaterat

Finnerödja KRAV-märkt tranbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Passar till: Finnerödja KRAV-märkt blåbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt…
Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Finnerödja KRAV-märkt ekologisk lingondryck är varsamt sötad med ekologiskt soc…