Bjud in till en härlig italiensk middag! Börja med tunnskivad carpaccio med hemlagad majonnäs, och följ upp med en delikat skaldjurspasta eller en krämig svamprisotto. Avsluta med en ljuvlig pannacotta toppad med syrlig passionsfrukt.
CARPACCIO MED HEMLAGAD MAJONNÄS
Carpaccio är tunna skivor av färsk oxfilé som man äter med parmesan, ruccola och lite pressad citron. Sältan från ruccolan, parmesanen och köttet bryts av mot den syrliga citronen och salladen toppas med olivolja. Vi serverar vår carpaccio med en hemslagen majonnäs på Kloka rapsolja. Prova med ett bärigt och fylligt rött vin på Zweigelt-druvan från Österrike. Jamek Zweigelt, Weingut Jamek, Österrike, nr 51645, 750 ml, 13,5%, 219 kr (BS).
SKALDJURSPASTA
Dröm dig ner till Italien med en härligt smakrik skaldjurspasta. Du lagar den lätt med en djupfryst mix av räkor, musslor och bläckfiskringar och en fin vindoftande tomatsås. Njut med ett friskt och fruktigt vitt vin från Österrike i glaset. Stein am Rain 2023 Federspiel, Weingut Jamek, Österrike, nr 90163, 750 ml, 12,5 %, 199 kr
KRÄMIG RISOTTO MED SVAMP
Den här goda risotton blir härligt krämig och riset får gärna ha kvar lite kärna som ger tuggmotstånd. Servera med stekta färska champinjoner som får fin smak och yta av Kloka rapsstekolja med smörsmak. En blonde ale från Belgien passar perfekt till. Gauloise Blonde, Belgien, nr 1151, 750 ml, 6,3%, 59,90 kr.
PANNA COTTTA MED PASSIONSFRUKT
Avsluta middagen med att bjuda på en klassiker från Piemonte i norra Italien. Panna cotta betyder ordagrant kokt grädde. Vi smaksätter med vanilj och bryter av med härligt syrlig passionsfrukt. Toppa med en fin gelé som du gör av passionsfruktsdrycken från Tropic dream. Tropic Dream Passion fruit Low Calorie finns på Ica och Willys.