Grönsaksbiffar med vitlökssås

/5

Ingredienser

1
morot
1
palsternacka
1
squash
2
ägg
0,5 dl
ströbröd
4 msk
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
1 krm
peppar
persilja
1 dl
  • 1

    morot

  • 1

    palsternacka

  • 1

    squash

  • 2

    ägg

  • 0,5 dl

    ströbröd

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    peppar

  • persilja

  • 1 dl

    Kloka rapsstekilja med smörsmak

Vitlökssås

  • 2 dl

    yoghurt

  • 0,5 dl

    rapsstekolja

  • 1

    vitlöksklyfta, pressad

  • salt och peppar

  • persilja

2 dl
yoghurt
0,5 dl
rapsstekolja
1
vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
persilja

Grönsaksbiffar med vitlökssås

Goda och nyttiga grönsaksbiffar blir härligt frasiga när de steks i KLOKA rapsstekolja. Med rapsstekoljan blir stekytan fin samtidigt som du slipper stänk från den varma oljan. Servera gärna en svalkande sås med yoghurt och vitlök till biffarna.

Gör så här

  1. Skala morot och palsternacka. Riv squash, morot och palsternacka grovt på ett rivjärn. Hacka en näve persilja.
  2. Blanda de rivna grönsakerna, ägg, rapsstekolja, ströbröd, chiliflakes, persilja, salt och peppar i en skål.
  3. Forma till 8 biffar. Stek biffarna i rapsstekolja i medeltemperatur tills de blir gyllene, vänd och stek klart på lite lägre temperatur.
  4. Blanda yoghurt, rapsstekolja och vitlök till såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och blanda ner.
  5. Servera biffarna med vitlökssåsen.