Sticky ribs – asiatiska revben

/5

Köttet

1,5 kilo
tjocka revbensspjäll av fläskkött
1 msk
femkryddor
2 msk
honung
  • 1,5 kilo

    tjocka revbensspjäll av fläskkött

  • 1 msk

    femkryddor

  • 2 msk

    honung

Marinaden

  • 4 msk

    risvinäger

  • 3 msk

    soja

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 2 msk

    honung

  • 1

    kanelstång i bitar

  • 1

    stjärnanis

  • 5 cm

    färsk ingefära, tunt skivad

  • 4

    schalottenlökar

  • 2

    färska chilifrukter

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja

  • 4

    grovhackade salladslökar

4 msk
risvinäger
3 msk
soja
1 tsk
sesamolja
2 msk
honung
1
kanelstång i bitar
1
stjärnanis
5 cm
färsk ingefära, tunt skivad
4
schalottenlökar
2
färska chilifrukter
0,5 dl
4
grovhackade salladslökar

Sticky ribs – asiatiska revben

Kryddigt, kladdigt och så gott att man vill äta med fingrarna. Revben med asiatisk touch är en ren succé! Servera med grillad majs – och förstås en god öl i glaset.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse tillsammans med köttet. Marinera i kylen ett par timmar, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Bred ut köttet med marinaden i en långpanna. Lägg på aluminiumfolie och stäng till ordentligt. Låt stå i ugnen 1 timma.
  4. Ta bort folien, strö över femkryddor och honung. Låt stå i ugnen 30 minuter till, vänd efter halva tiden. Låt dem stå lite till i ugnen så de blir bruna, knapriga och glänsande runt om.
  5. Servera med picklad rödslök grillad majs.

Tips! Hittar du inte femkryddor i din butik, så kan du testa att blanda lika delar av följande kryddor: fänkål, kanel, ingefära, stjärnanis och kryddnejlika.