Sticky ribs – asiatiska revben

/5

Köttet

1,5 kilo
tjocka revbensspjäll av fläskkött
1 msk
femkryddor
2 msk
honung
  • 1,5 kilo

    tjocka revbensspjäll av fläskkött

  • 1 msk

    femkryddor

  • 2 msk

    honung

Marinaden

  • 4 msk

    risvinäger

  • 3 msk

    soja

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 2 msk

    honung

  • 1

    kanelstång i bitar

  • 1

    stjärnanis

  • 5 cm

    färsk ingefära, tunt skivad

  • 4

    schalottenlökar

  • 2

    färska chilifrukter

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja

  • 4

    grovhackade salladslökar

4 msk
risvinäger
3 msk
soja
1 tsk
sesamolja
2 msk
honung
1
kanelstång i bitar
1
stjärnanis
5 cm
färsk ingefära, tunt skivad
4
schalottenlökar
2
färska chilifrukter
0,5 dl
4
grovhackade salladslökar

Sticky ribs – asiatiska revben

Kryddigt, kladdigt och så gott att man vill äta med fingrarna. Revben med asiatisk touch är en ren succé! Servera med grillad majs – och förstås en god öl i glaset.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse tillsammans med köttet. Marinera i kylen ett par timmar, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Bred ut köttet med marinaden i en långpanna. Lägg på aluminiumfolie och stäng till ordentligt. Låt stå i ugnen 1 timma.
  4. Ta bort folien, strö över femkryddor och honung. Låt stå i ugnen 30 minuter till, vänd efter halva tiden. Låt dem stå lite till i ugnen så de blir bruna, knapriga och glänsande runt om.
  5. Servera med picklad rödslök grillad majs.

Tips! Hittar du inte femkryddor i din butik, så kan du testa att blanda lika delar av följande kryddor: fänkål, kanel, ingefära, stjärnanis och kryddnejlika.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

Att dricka till

Till asiatisk mat med hetta väljer vi ett veteöl med låg beska och syrlighet vilket gör att maten känns lite sötare och kolsyran dämpar hettan. Det passar också bra med ett lageröl.
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…