Till bords med Heba maj 2021

Dela med dig:

Maj är på ingång och det smakar bra med lätta, fräscha och fruktiga smaker. I den här menyn har vi inspirerats av Asien. Som fördrink bjuder vi på en gyllene havtornsmimosa. När vi sätter oss till bords serveras vackra laxrullar fyllda med färskost, ruccola och citron. Till huvudrätt blir det en japansk schnitzel med en alldeles gudomligt god sås. Vi avslutar med en exotisk superfruktsallad med smak av passionsfrukt.


Meny

Fördrink
Havtornsmimosa

Förrätt
Laxrullar med ruccola och citron
Dryckesförslag: Jamek Rosé
Torrt och fruktigt rosévin från Östserrike

Huvudrätt
Tonkatsu – japansk schnitzel
Dryckesförslag: Schuster Roter Veltliner Altweingarten 2018
Roter veltiner från Österrike

eller
Störtebeker Bernstein-Weizen
Fruktigt veteöl från Tyskland

Efterrätt
Key lime pie

Relaterat

Drinkar Havtorn Drink 3
En Mimosa är traditionellt en drink med apelsinjuice och champagne som ibland serveras redan till frukost. Vår alkoholfria Mimosa blandar vi med Finnerödja havtornsdryck…
Forratt Lax Ruccola Citron
Här är en fräsch och enkel förrätt där rökt lax, pepprig rucola, syrlig citron och krämig färskost skapar en härlig harmoni. Laxrullarna är också…
Huvudratt Japansk Schnitzel Tonkatsu
Japansk matlagning är ofta förknippad med fisk och skaldjur, men det finns många goda kötträtter att upptäcka. Här är en skinkschnitzel som får sällskap…
Efterratt Exotisk Fruktsallad Drakfrukt Passion
En fruktsallad är ofta precis vad man vill ha efter maten! Särskilt om man har ätit kryddstark mat innan. Vi blandar exotiska frukter och…

Relaterat

Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Roter veltliner med inslag av mandel och päron, torrt och kryddigt vin från Wagram i…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…