Våra 5 godaste och somrigaste sallader just nu!

Dela med dig:

Sallad är en välkommen räddning på sommaren. Sallader är snabba att fixa, håller energin uppe och ger en explosion av färger och smaker. Ett perfekt sätt att njuta av sommarens härliga råvaror! Prova våra somriga sallader med svalkande grönsaker, saftig frukt och lite ost.


LAXSALLAD MED AVOKADO OCH LIMEVINÄGRETT

Med härlig krispighet från gurka och sesamfrön, får den lena rökta laxen och avokadon en uppfriskande twist av lime. Resultatet blir en frisk och smakfull sallad som passar perfekt till lunch eller förrätt. Njut med ett frist och fruktigt vitt vin och gott bröd.

> Till receptet

> Dryckestips: Waldschütz Grüner Veltliner Klassik, nr 2711, 2 liter BiB, 12,5%, 246 kr. Friskt och fruktigt vitt vin från Österrike.


FÄRSK BURRATA MED TOMAT, RUCCOLA OCH PINJENÖTTER

Burrata är en krämig italiensk ost som har blivit väldigt populär. Burrata ser ut som mozzarella, men den är fylld med grädde och mozzarellastrimlor som rinner ut när man skär i den. Burrata är väldigt gott att äta som den är, på en salladsbädd till förrätt eller till en läcker pasta. Här serverar vi burratan med tomat och pinjenötter, gärna med lite olivolja till.

> Till receptet

> Dryckestips: Forstreiter Ried Schiefer, Grüner veltliner Kremstal DAC, 2021, nr 3036, 750 ml, 13,5%, 169 kr. Fruktigt och friskt vitt vin från Österrike.


GRILLAD HALLOUMI MED VATTENMELON OCH PICKLAD RÖDLÖK

Här kommer en härligt smakrik sallad med grillad salt halloumi, söt vattenmelon och sötsyrlig picklad rödlök på en bädd av ruccola. Vi smaksätter med olivolja i praktisk sprayflaska från Goccia d´Oro. Servera halloumi med vattenmelon som en enkel lunch eller som tillbehör till annat grillat.

> Till receptet

> Dryckestips: Gauloise Blonde,  nr 1151, 750 ml, 6,3%, 59:90 kr. Kryddig ljus ale från Belgien.


SALLAD MED GRILLADE PERSIKOR, MOZZARELLA OCH VALNÖTTER

När grillsäsongen är här lägger vi gärna en frukt på grillen och kallar det sallad! Kombinera med färsk spenat, mozzarella och strö några valnötter över. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från Goccia d´Oro.

> Till receptet

> Dryckestips: Jamek Rosé, nr 50868, 750 ml, 12%, 119 kr (BS). Fruktigt rosévin från Österrike.


VÅR KLASSISKA CAESARSALLAD

Till en äkta Caesarsallad duger inget annat än långsmal romansallad. Några sardeller sätter sting på dressingen. Njut salladen som den är eller lägg till räkor eller kyckling och knaperstekt bacon så blir den ännu matigare.

> Till receptet

> Dryckestips: Egger Original  nr 1178, 5%, 500 ml, 18:90 kr plus pant. Ljus lageröl från Österrike.

Relaterat

Frisk och fruktig Grüner veltliner med inslag av päron, vitpeppar, ananas, lime oc…
Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…
Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…