Våra 5 godaste och somrigaste sallader just nu!

Dela med dig:

Sommarsallader är en välkommen räddning under heta dagar. Sallader är snabba att fixa, håller energin uppe och ger en explosion av färger och smaker. Ett perfekt sätt att njuta av sommarens härliga råvaror! Prova våra somriga sallader med svalkande grönsaker, saftig frukt och lite ost.


FÄRSK BURRATA MED TOMAT, RUCCOLA OCH PINJENÖTTER

Burrata är en krämig italiensk ost som har blivit väldigt populär. Burrata ser ut som mozzarella, men den är fylld med grädde och mozzarellastrimlor som rinner ut när man skär i den. Burrata är väldigt gott att äta som den är, på en salladsbädd till förrätt eller till en läcker pasta. Här serverar vi burratan med tomat och pinjenötter, gärna med lite olivolja till.

> Till receptet

> Dryckestips: OJ Blanche, nr 1245, 500 ml, 5%, 20:90 kr. Friskt och kryddigt veteöl från Belgien.


GRILLAD HALLOUMI MED VATTENMELON OCH PICKLAD RÖDLÖK

Här kommer en härligt smakrik sallad med grillad salt halloumi, söt vattenmelon och sötsyrlig picklad rödlök på en bädd av ruccola. Vi smaksätter med olivolja i praktisk sprayflaska från Goccia d´Oro. Servera halloumi med vattenmelon som en enkel lunch eller som tillbehör till annat grillat.

> Till receptet

> Dryckestips: Jamek Rosé, nr 50868, 750 ml, 12%, 179 kr (BS). Fruktigt rosévin från Österrike.


SALLAD MED GRILLADE PERSIKOR, MOZZARELLA OCH VALNÖTTER

När grillsäsongen är här lägger vi gärna en frukt på grillen och kallar det sallad! Kombinera med färsk spenat, mozzarella och strö några valnötter över. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från Goccia d´Oro.

> Till receptet

> Dryckestips: Forstreiter Ried Schiefer, Grüner veltliner Kremstal DAC, 2021, nr 3036, 750 ml, 13,5%, 159 kr. Fruktigt och friskt vitt vin från Österrike.


PARMESANPANERAD SQUASH MED BABYSPENAT

Skivor av squash paneras med parmesan och steks gyllengula och frasiga i rapsolja. Servera med färsk babyspenat och tunna ringar av purjolök och rödlök. Smaksätt enkelt med olivolja från Goccia d´Oro som kommer i praktiska sprayflaska. Bara att spraya exakt så mycket man vill ha. Smart!

> Till receptet

> Dryckestips: Bocq Saison 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 66:90 kr. Fräsch ale från Belgien i stor flaska att dela med flera.


VÅR KLASSISKA CAESARSALLAD

Till en äkta Caesarsallad duger inget annat än långsmal romansallad. Några sardeller sätter sting på dressingen. Njut salladen som den är eller lägg till räkor eller kyckling och knaperstekt bacon så blir den ännu matigare.

> Till receptet

> Dryckestips: Waldschütz Grüner Veltliner Klassik, nr 2711, 2 liter BiB, 12,5%, 239 kr. Friskt och fruktigt vitt vin från Österrike.