Fransk potatissallad med rödlök, kapris och senapsvinägrett

/5

Ingredienser

800 g
potatis
1
rödlök
3 msk
kapris
  • 800 g

    potatis

  • 1

    rödlök

  • 3 msk

    kapris

Vinägrette

  • 0,5 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 2 msk

    vatten

  • salt och peppar

  • dill och/eller persilja eller andra färska örter

0,5 dl
2 msk
vitvinsvinäger
2 tsk
dijonsenap
2 msk
vatten
salt och peppar
dill och/eller persilja eller andra färska örter

Fransk potatissallad med rödlök, kapris och senapsvinägrett

En fransk potatissallad ska tillredas medan potatisen är varm så att smakerna från vinägretten kan tränga in ordentligt. Kaprisen och rödlök ger härlig sälta och skärpa. Servera till grillat kött eller fisk, eller ställ potatissalladen på buffén och servera till kallskurna charkuterier av olika slag.

Gör så här

  1. Skala potatisen, eller skrapa den om du använder färskpotatis. Koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  3. Skala och hacka rödlöken.
  4. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm.
  5. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägretten över. Blanda försiktigt.
  6. Låt salladen stå svalt tills den ska serveras. Strö över hackad dill och persilja.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Att dricka till

Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
Doft av maltig karamell, frukt, kryddor och viss rökighet samt med en fyllig och bal…

Relaterat

Vitlöksmarinerad fläskytterfilé
Fläskytterfilén är tacksam att grilla. Vi späckar den med vitlök och lägger den i en härlig marinad med Kloka rapsstekolja, soja och ännu mera…
Grillad entrecote med chili och öfter
Entrecôte är en härlig klassiker i grillsammanhang. Köttet passar bra att grilla eftersom det är härligt marmorerat med fett som gör det saftigt och…