Pasta med smörstekta kantareller

/5

Ingredienser

0,5 dl
3 dl
kantareller
100 g
riven parmesan
salt och peppar
persilja
4 portioner
pasta
  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 3 dl

    kantareller

  • 100 g

    riven parmesan

  • salt och peppar

  • persilja

  • 4 portioner

    pasta

Pasta med smörstekta kantareller

Servera nykokt pasta med smörstekta kantareller för en snabb och smakrik måltid. Visste du att det finns en rapsstekolja som smakar som smör? Med KLOKA svensk rapsstekolja får du den goda smörsmaken – enkelt, växtbaserat och lättlagat.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
  2. Rensa kantarellerna (eller tina frysta kantareller). Stek i rapsolja tills svampen får färg och blir mjuk. Salta och peppra.
  3. Häll i pastan i det kokande vattnet och tillaga enligt anvisningar på paketet.
  4. Häll av vattnet och blanda pastan med de stekta kantarellerna. Strö över riven parmesan och lite hackad persilja.

Relaterat

Att dricka till

Gauloise Blonde är en ofiltrerad ljus ale på 6,3%. Ölet bryggs på hantverksmässigt…
Österrikiskt fylligt rött vin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau, en produce…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…

Relaterat

Forratt Huvudratt Kantareller Bondbonor
Bondbönor är en lite förbisedd delikatess. Bönorna är matiga med en nötaktig smak. Kanske skördar du dem själv eller så hittar du dem på…
Forratt Huvudratt Sallad Parmaskinka Marinerad Vitlök Parmesan
Bjud på en lyxig sallad till förrätt eller lunch. Toppa med parmaskinka, parmesanost och marinerad vitlök. Strössla över rikligt med stekt och smulad bacon…
Forratt Huvudratt Svampsoppa Soppa Svamp Kantareller
Höstens gula guld förvandlas till en mustig soppa som får fin smak från vitt vin och generöst med grädde. Servera i små skålar som…