fbpx

Äntligen tid för sparris

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Nu är våren här på allvar och vi börjar så smått hitta späda primörer i butiken. Här hittar du läckra recept på sparris och några goda kalla såser och smaksatta oljor som du kan testa till vårens härliga grönsaker och sallader!

Den späda, gröna sparrisen som är aktuell nu, behöver man inte skala. Bara knäck av stjälkarna nerifrån där de själva vill gå av när du böjer dem lätt. Det finns många sätt att tillaga sparris. Du kan ånga den, koka lätt, steka eller lägga direkt på grillen. Här är några förslag på hur du kan tillaga sparrisen med Kloka rapsoljor.

Grillad sparris och kronärtskocka med chiliolja
Örtstekt kycklingfilé med ångad sparris och hollandaise
Ångad sparris med rapsolja och parmesan

Såser som passar till sparris

Den vanligaste såsen till sparris är nog hollandaise, som du hittar i receptet bredvid. Men det finns många såser och smaksatta oljor som passar bra att ringla över de späda läckerheterna. Här är några förslag som passar utmärkt till sparris.
Sas Majonnas
Det är lättare än man kan tro att göra sin egen majonnäs. Se bara till att råvarorna som ingår har samma temperatur när du…
Sas Citron Vitlok Olja
En läckert syrlig citronolja är gott att ringla över pastarätter och nykokta primörer. Här har vi förbättrat smakerna med vitlök och rosmarin, men du…
Sas Ranch Dressing Chia Majonnas
Tahini och chiafrön sätter smak och ger fyllighet till denna nyttiga dressing som kan förvaras upp till två veckor i kylen i tättslutande burk….
Sas Sriracha Majonnas Dressing Hot
Sriracha är en stark chilisås som ger lite sting åt majonnäsen. Passar till hamburgare, grillat eller sallad. Använd gärna hemgjord majonnäs, recept hittar du…

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages