Visst kan du äta äkta italiensk pasta fast du inte tål gluten! Gustamente ravioli med ricotta och spenat och tortellini med skinka och parmesan är färsk, fylld pasta som du alltid kan ha hemma.
Glutenfria Gustamente ravioli och tortellini kan förvaras i rumstemperatur i många veckor. Praktiskt, eller hur?
Glutenfri pasta från Italien
Gustamente produceras i pastans hemland mellan Modena och Bologna i området Emilia Romagna i Italien. Det finns två smaker, Ravioli med ricotta & spenat och Tortellini med skinka & parmesan. Båda är glutenfria. Mjölet som används i produktionen är naturligt glutenfritt, har låg sockerhalt och är rikt på proteiner och fibrer. Tortellinin är även laktosfri.
Hög kvalitet utan tillsatser
Pastan från Gustamente innehåller endast italienska ingredienser av hög kvalitet – varav 26 procent ägg. Pastan är fri från palmolja, konstgjorda smakämnen, GMO, färgämnen, polyfosfater, glutamat och transfetter.
Lång hållbarhet
På grund av sin världsunika förpackningsteknik kan den semifärska pastan förvaras i flera månader i rumstemperatur. Praktiskt att ha hemma!
Gustamente Ravioli med ricotta & spenat
- Glutenfri pasta
- Fylld med ricotta & spenat
- Lång hållbarhet i rumstemperatur
- Finns att köpa på ICA, COOP, Willys och Hemköp
Gustamente Tortellini med skinka & parmesan
- Glutenfri pasta
- Fylld med skinka & parmesan
- Laktosfri
- Lång hållbarhet i rumstemperatur
- Finns att köpa på ICA, COOP, Willys och Hemköp
Visste du att…
• 2 av 100 svenskar har celiaki – de tål inte gluten.
• Sjukdomen är livslång.
Så lagar du pastan
En förpackning räcker till 1-2 personer. Så här gör du:
• Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Öppna förpackningen och häll ner pastan.
• Låt sjuda 3-4 minuter, rör om då och då.
• Häll över i ett durkslag och låt pastan rinna av.
• Tillsätt sås och tillbehör efter smak.
Receptförslag:
> Tortellini med färska örter, tomat och parmesan
> Ravioli med färska champinjoner och basilika
Gustamente
• Gustamente tillverkas i den kända matregionen Emilia Romagna i Italien. Härifrån kommer delikatesser som parmesanosten, parmaskinkan och balsamvinägern.
• 2015 ställdes produktionen på Gustamente om helt till glutenfritt. Därmed är risken för kontaminering obefintlig då all produktion är glutenfri.