fbpx

Sätt färg på årets påskbord

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Påsken kommer som en påminnelse om allt som är på gång i naturen. Primörerna, värmen, färgerna – allt det vi har längtat efter under de kyliga vintermånaderna. I år kan vi inte heller fira påsk som vanligt med nära och kära, men vi kan ändå duka upp ett vackert påskbord och njuta av god mat och dryck.

Vi har tagit fram recept på härlig påskmat som blandar traditionella rätter med nya smaker. Eller vad sägs om sill med havtorn, ägghalvor med avokado och bacon och en läcker påskkaka med morötter och valnötter?

Recepten hittar du via länkarna nedan!

Påskäggen

Vi är alltid på jakt efter nya och spännande sätt att servera ägghalvorna. I år gör vi majonnäsen själva på Kloka rapsolja och kryddar med het tabasco. Vi testar även att blanda majonnäs med avokado och bacon.

Sillen

Löksill och senapssill i all ära, men har du prövat att lägga in sill i rapsolja? Det blir en helt annan rätt, mer likt medelhavsmat och tapas. Testa också att använda de nyttiga havtornsbären i årets sillinläggning, påskfärgen får du på köpet!

Tillbehör

Påskbordet behöver självklart inslag av grönt. Gör en vacker sallad med ägg och rädisor och ånga sparris och servera med rapsolja och parmesan. Du vet väl också om att den perfekta klyftpotatisen, krispig utanpå och mjuk inuti, får du om du ugnsbakar den med rapsolja!

Huvudrätterna

Oavsett om du är team lamm, lax eller kyckling – här är några nya fräscha recept som du gärna kan testa i påsk.

Något sött efter maten

Varför vi blandar in kaniner i påskfirandet, ska vi låta vara osagt. Men kaniner gillar ju som bekant morötter och därför bjuder vi på en härligt saftig morotskaka med valnötter till påsk.

Relaterat

De här produkterna har vi använt i årets påskrecept
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages