Den goda julmaten

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Alla har vi våra favoriter på julbordet. Här bjuder vi på några av våra godaste rätter i juletid som du lagar lätt med produkter från HEBA.

Hos oss hittar du KLOKA rapsolja, med nyttig raps från utvalda fält i södra Sverige. Rapsolja är ett nyttigt omättat fett som vi kan äta mer av. Den varmpressade rapsoljan är neutral i smaken och passar extra bra till matlagning och bakning. 

Du vet väl om att Kloka rapsstekolja är speciellt framtagen för att inte stänka när man steker. Bäst stekresultat och smak får man om man steker i måttligt hög temperatur.

KLOKA rapsstekolja finns även med smörsmak. Det är ett tillsatt vegetabiliskt arom som gör att även mjölk- och laktosintoleranta personer kan njuta av smörsmak i maten och ändå välja den nyttiga rapsoljan.

VÅRA GODASTE KÖTTBULLAR. Klassiska köttbullar med mycket smak. Saftiga och goda, lätta att göra och resultatet blir perfekt varje gång. Vi steker köttbullarna gyllenbruna i Kloka rapsstekolja med smörsmak. Oljan ger en fin stekyta utan att stänka och det smakar som smör.
JANSSONS FRESTELSE. Denna rätt talar för sig själv. Obligatorisk på julbordet hos de flesta, perfekt som en liten kvällssupé året om.

I HEBA:s sortiment finns även Finnerödja ekologiska bärdrycker som kommer direkt från skog och mark. De finns i flera härliga smaker – blåbär, lingon, tranbär, havtorn och granatäpple. Alla bär växer vilt och vi tillsätter inga konstigheter i drycken. Finnerödja bärdrycker är goda törstsläckare. Perfekt till måltider eller att blanda i drinkar.

Du kan också använda Finnerödja ekologiska bärdrycker i maten! Nedan hittar du till exempel recept på vaniljris med granatäpple – ett perfekt och hållbart sätt att ta tillvara på julens överblivna tomtegröt. Eller – om du törs – använd havtornsdryck när du lägger in sillen!

SILL MED HAVTORN OCH RÖDLÖK. Våga prova något nytt! Havtorn med sin syrliga och friska smak ger färg och en väldigt spännande smakbrytning till den salta sillen. Dekorera gärna med färska eller frysta havtorn så blir sillen ett vackert blickfång på bordet.
VANILJRIS MED GRANATÄPPLE. Blanda ditt eget vaniljris och smaksätt med granatäpple. Hur gott som helst! Använd färdig risgrynsgröt och tillsätt Finnerödja granatäppeldryck, kvarg och lite honung.

Relaterat

Bakning Brownies Jul Jordgubbe Tomte
Vad är väl en jul utan luftiga saffransbullar, gott bröd och läckra julkakor! Med Kloka rapsolja bakar du lätt julens alla godsaker. Ett måste…
Drinkar Granatapple Jul
Har du testat att göra glögg på bär från skog och mark? Med Finnerödja ekologiska bärdrycker kan du lätt blanda till en kryddoftande varm…
Forratt Fikon Gronmogelost Parma Skinka
Äntligen är tiden här när vi samlas och njuter av en kopp glögg och några goda tilltugg. Här är några tips som får det…

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Finnerödja KRAV-märkt granatäppeldryck är varsamt sötad med ekologiskt råsock…
Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages